Terugblik op ‘Een Nieuwe Generatie Ouderen, Langer Thuis’ regiotour Zuidwest-Nederland

De regionale spin-off van het congres Een Nieuwe Generatie Ouderen, Langer Thuis voor Zuidwest-Nederland op 16 maart 2021 was een groot succes. Allerlei onderwerpen binnen de ouderenzorg passeerden de revue.

ZorgImpuls was betrokken bij de organisatie en in het bijzonder bij de sessies ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan’ en ‘Digitaal is het nieuwe normaal’. We geven een korte terugblik en de mogelijkheid om de sessies in het geheel terug te kijken.

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

In de sessie ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan’ gingen ZorgImpuls adviseurs Willemijn Looman en Anne-Fleur Klandermans in op netwerksamenwerking binnen de ouderenzorg. We startten met een korte theoretische inleiding over netwerksamenwerking op basis van internationaal onderzoek. Daarna gingen we in de sessie vooral in gesprek over de praktijk. Met Netty Verschoor (Welzijn Capelle) en David Keers (Gemeente Capelle aan den IJssel) spraken we over het Netwerk Capelle Verbond(en) voor kwetsbare ouderen Capellenaren over succeselementen en praktische handvaten. De sessie kunt u terugkijken via youtu.be/7WfFgXhvJMY.

Digitaal, het nieuwe normaal

In de sessie ‘Digitaal het nieuwe normaal’ nam ZorgImpuls adviseur Wouter Meijer samen met ROS Robuust collega Riky de Veth het digitale publiek interactief mee in de wereld van digitale zorg. Aan de hand filmpjes, lessen uit onderzoek en ervaringsverhalen deelden we onze kennis over digitale zorg, PGO, digitale toepassingen (zoals TinyRobot Tessa) en digitale vaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat het succes van een PGO afhangt van de interactiemogelijkheden van de patiënt en zorgverlener? En dat uit onderzoek blijkt dat 12% van de burgers digi-onvaardig is, maar ook een grotere groep moeite heeft met persoonlijke zaken online te regelen? Wil je meer weten dan kun je de sessie terugkijken via youtu.be/fk4DzLtI1GI.

Meer weten? Neem contact op met Willemijn Looman