Sfeerimpressie netwerkbijeenkomst regio ZHE & BAR

Fotografie: Guus Schoonewille

Op 21 april 2022 vond voor het eerst sinds lange tijd weer een fysieke netwerkbijeenkomst van Samergo plaats. Dit keer voor de regio Zuid-Hollandse Eilanden en BAR-organisatie (ZHE & BAR). Professionals uit de publieke gezondheidszorg, het welzijnswerk en de eerste lijn gingen in gesprek over diverse initiatieven die bijdragen aan goede zorg en een optimaal welzijn van inwoners. Daarnaast konden zij volop netwerken en zich laten inspireren door een bijdrage van spreker, gangmaker en specialist op het gebied van verbindende communicatie, Gert Blaas.


Wall of fame
Het programma startte met de wall of fame, waar we in groepen keken naar een overzicht van eerder opgehaalde projecten en initiatieven binnen de ZHE & BAR. Onder het genot van een voorafje konden de deelnemers dit ter plekke aanvullen, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Er gebeurt immers zoveel moois in de regio, wat we niet altijd van elkaar weten. Om elkaar te vinden en de krachten te bundelen, moet je wel weten wat anderen doen en wat je elkaar te bieden hebt. Dat was de insteek van de wall of fame.
Bent u benieuwd naar de eerder opgehaalde projecten en initiatieven? Bekijk hier het overzicht.

Ontmoetingsnetwerkdiner
Goede samenwerking begint bij een persoonlijke klik en de inzet om elkaar op te blijven zoeken. Na jaren van functioneel overleggen via het scherm, konden we elkaar eindelijk weer eens live ontmoeten.

Verbindende communicatie
Gert Blaas nam ons mee in de wereld van communicatie, met herkenbare voorbeelden en prikkelende vragen. Deelnemers waren enthousiast over deze ontspannen workshop. Gert vertelde over belangrijke factoren bij verbindend communiceren: het begint met de intentie om je te verbinden, het begrip dat we niet allemaal hetzelfde zijn en het belang van echt luisteren (en hoe je dat doet). Het mooiste is als je elkaar echt kunt horen in elkaars behoeften. Dan ontstaat er pas echt contact…

Netwerkborrel en afsluiting
Marcel Hoogerheide sloot af met een bedankje aan de aanwezigen, een wrap-up van de projecten die aan bod zijn geweest en tot slot de oproep: ”Projecten gezien waar je nog nooit van gehoord hebt? Laat het weten!”

Contact
Wilt u nog een initiatief of project toevoegen aan het overzicht? Of meer weten over een ander project? Neem dan contact op met Josette van Loon via j.vanloon@samergo.nl