Samen voor revalidatie na corona

Dit was het thema van de webinar op donderdag 8 juli waar bijna 70 zorgprofessionals aan hebben deelgenomen. Tijdens het webinar is de informatiefilm getoond over de organisatie van covid-nazorg in de eerstelijnszorg in Rotterdam en omgeving en door C-support. 

Ruim een jaar geleden zijn de covid-revalidatieteams in Rotterdam en omstreken van start gegaan. Veel patiënten met blijvende klachten zijn sindsdien succesvol door hen ondersteund bij hun herstel. Toch zijn er nog altijd patiënten die niet tijdig ondersteund worden. Vooral patiënten die de ziekte thuis hebben doorgemaakt, lopen soms vast in hun herstel en hebben moeite om de weg naar beschikbare en passende ondersteuning te vinden. 

De film geeft informatie over de wijze van waarop ondersteuning geboden kan worden als een ex-covid-patiënt een ondersteuningsvraag heeft. Na het tonen van de film zijn de deelnemers met elkaar in gesprek gegaan over de vragen die leven en belangrijke aandachtpunten voor de zorg aan ex-covid-patiënten. De film is gemaakt in samenwerking met het eerstelijns covid-revalidatienetwerk in Rotterdam e.o., het Paramedisch Netwerk Rotterdam e.o., LEF010, C-support en Samergo.
U kunt de film bekijken via https://youtu.be/0FWT6IwjPIg

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caroline Zoon via c.zoon@samergo.nl