Monique Smit-Hannôt verlaat Samergo 

Monique Smit neemt binnenkort afscheid van Samergo. Zij moet helaas haar loopbaan vervroegd beëindigen vanwege post-COVID. De afgelopen jaren werkte Monique met veel plezier en resultaat aan diverse samenwerkingsvraagstukken in de zorg en heeft ze bijgedragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Wijkgerichte samenwerking kreeg door haar inzet een positieve impuls. Ze heeft veel trajecten begeleid op het gebied van groepsvorming in samenwerkingsverband en organisaties geholpen met het ontwikkelen van een duidelijke missie en visie. 

Monique Smit: “Ik heb met ontzettend veel plezier bij Samergo (en daarvoor bij ZorgImpuls) gewerkt. Ik werd vooral blij van samenwerken met gepassioneerde mensen in de regio. Mensen met een brede blik die niet alleen naar hun eigen deel of eigen organisatie keken. Ik wens iedereen in het veld toe om dit soort mensen op hun ‘samenwerkingsweg’ te vinden. Op die manier kunnen – met ineengeslagen handen – de drempels in de gezondheidszorg voor minder gezonden écht worden verlaagd.  Dat dit nodig is, weet ik nu uit eigen ervaring. En een tip: vraag mijn leuke en heel capabele collega’s om je daarbij te helpen.”

Robert Waterreus, bestuurder Samergo: “Het is spijtig dat Monique noodgedwongen haar loopbaan moet beëindigen. Monique is een bekwame adviseur en een zeer gewaardeerde collega die mooie resultaten heeft weten te bereiken. Een goed voorbeeld hiervan is de wijkgerichte samenwerking in Barendrecht. ‘Mo’, zoals we haar bij Samergo ook noemen, was de laatste jaren ook onze ‘vliegende keep’. Waar er een gat viel, iemand uitviel of extra handen nodig waren in ‘lastige bijeenkomsten’ was Mo de reddende engel om op korte termijn bij te springen. Een rol die haar op het lijf geschreven was. Met haar creativiteit, flexibiliteit en begeleidingskwaliteiten was zij in staat om zonder veel voorbereiding de draad op te pakken en groepen mooie resultaten te laten behalen. Daarbij zorgde ze altijd dat iedereen aan bod kwam en werd aangehaakt.” 

We wensen Monique alle goeds toe in deze nieuwe fase in haar leven.