Meld je nu aan voor onze inspiratie- en netwerkbijeenkomst ‘Natuurlijk Verbinden’ op 11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni bieden we je de kans om de transitie van zorg naar gezondheid vanuit een ander perspectief te bekijken tijdens onze inspiratie- en netwerkbijeenkomst, waarin we natuur en gezondheid verbinden. We geloven dat iedereen kan bijdragen aan een gezondere samenleving en leefomgeving, of het nu gaat om een nieuwe visie of gespreksvoering in de spreekkamer. De transitie van zorg naar gezondheid begint bij jezelf. Daarom hebben we inspirerende sprekers uitgenodigd die vanuit verschillende perspectieven naar het thema gezondheid kijken. We maken verbindingen met andere transities in Nederland, zoals landbouw en klimaat, om te laten zien welke successen en uitdagingen hierbij komen kijken. Ook maken we gebruik van waarden zoals natuurbehoud en gemeenschapsvorming om de transformatie van zorg en welzijn vorm te geven. En zo hopen we dat de ideeën die we zaaien, bij je ontkiemen en tot mooie initiatieven leiden!

Florian Dirkse – Dagvoorzitter

Florian Dirkse, medeoprichter van The Ocean Clean Up, neemt ons mee met zijn verhaal over de prachtige dingen die ontstaan als je je dromen najaagt.

Déan Smits – Planetary Health

Dean Smits informeert ons over het belang van de verbinding tussen klimaat, milieu en de gezondheid  ‘planetary health’. De gezondheidszorg zelf heeft hierin een belangrijke verantwoordelijkheid, onder ander door hierin aandacht te besteden binnen onderwijs en praktijkvoering. en hoe dit direct invloed heeft op onze gezondheid. Ze laat zien hoe je als professional en persoon hieraan kan bijdragen.

Arjan Ponsen en Pauline Schouwenburg – Buijtenland van Rhoon

Vertegenwoordigers van de gebiedscoöperatie nemen ons mee in het verhaal van het Buijtenland van Rhoon, waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen en gebruik wordt gemaakt van de unieke en historische eigenschappen van het landschap. Ze delen hun ervaringen met de transformatie van het gebied en laten zien hoe lokale initiatieven en innovatieve benaderingen een positieve impact kunnen hebben op onze leefomgeving.

Carla Bastemeijer – BlueRhoon

Carla Bastemeijer streeft ernaar van de gemeente Albrandswaard een Blue Zone te maken; een gebied waar mensen gezond ouder worden. In een blauwe zone leiden mensen een actief buitenleven en ervaren zij een zinvol bestaan. Binnen BlueRhoon staat niet de behandeling van problemen en ziektes centraal, maar vooral de gezondheid van de bewoners. Leer meer over hun aanpak en hoe ze aan de slag zijn met gezondheid.

Samen op pad

We willen niet alleen praten over natuur en gezondheid, maar het ook ervaren en in beweging komen. Daarom vindt de bijeenkomst plaats in een groene omgeving, waar we kunnen genieten van de natuur en de frisse lucht. Trek dus je wandelschoenen aan want we gaan ook echt op pad! Tijdens een wandeling worden we meegenomen door buitenpsycholoog Susan van Hacht – Besems en buitenfysiotherapeut Janneke de Jong – de Vries hoe zij tijdens de behandeling van hun patiënten gebruik maken van de elementen van de natuur en de omgeving. Behalve dat de patiënt er beter van wordt, ervaren zij als professionals dat het ook bijdraagt aan hun eigen gezondheid.

Ben je klaar om samen te verkennen hoe we de transitie naar gezondheid kunnen vormgeven? Meld je dan nu aan en laten we samen een nieuwe weg inslaan naar een gezondere samenleving.

Natuurlijk kom je met ons in beweging!

Programma

14.30                   Kom binnen!
15.00                   Start plenair programma
16.45                   Inspirerende wandeling door de natuur
18.15                   Vervolg plenair programma
19.15                   Netwerkdiner

Aanmelden

Wil je dit niet missen? Wees er dan snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kosteloos, maar niet gratis

De inspiratie- en netwerkbijeenkomst is kosteloos voor wie zich heeft aangemeld. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan kun je je ook kosteloos afmelden per e-mail naar info@samergo.nl tot en met 28 mei a.s. Na deze datum dienen we helaas €50,- in rekening te brengen vanwege reeds gemaakte kosten. Als je dus niet kunt komen, meld je dan alsjeblieft op tijd af om extra kosten te voorkomen.

Contact

Heb je vragen? Die beantwoorden we graag! Neem gerust contact met ons op.