Gezocht: stagecoördinatoren huisartsenzorg Zuid-Holland Zuid (ZZP) 30 uur per week

Heb jij lef en ben jij de creatieve verbinder tussen onderwijsinstanties en huisartsenpraktijken in de regio Zuid-Holland Zuid? Reageer dan alleen of in een duo op deze boeiende opdracht!

Wij zoeken twee freelance stagecoördinatoren woonachtig in de regio Zuid-Holland Zuid voor elk 30 uur per week.

Wat ga je doen?
Door een groeiend tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners (POH’s) is er grote behoefte aan een soepele doorstroom van afgestudeerden naar de huisartspraktijken. En dat begint met het creëren van goede stageplekken én een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Daar ga jij voor zorgen!

Samen met je directe collega-stagecoördinator ga jij alles doen om de afstemming tussen onderwijs en huisartsenpraktijken in de regio te verbeteren, zodat er genoeg stageplekken zijn en er zo veel mogelijk nieuwe doktersassistenten en POH’s worden opgeleid. Denk hierbij aan het proactief benaderen van alle betrokken partijen; het creëren van inzicht en overzicht over beschikbare stageplaatsen en het aanbod stagiaires; het aanmoedigen van huisartsenpraktijken om leerbedrijf te worden en te blijven. Je bent een sparringpartner en een aanjager. Je gaat fysiek langs bij alle betrokken partijen en bent dus veel onderweg. Daarnaast begeleid je het opzetten van BBL-opleidingstrajecten voor doktersassistenten en POH’s in onze regio. Je signaleert eventuele tekortkomingen in het huidige opleidingsaanbod en ondersteunt bij het oplossen van deze vraagstukken.

De projectorganisatie
Je gaat aan de slag in opdracht van de huisartsenzorggroepen Cohaesie, Drechtdokters, HenZ, Hoeksewaard, Haringvliet, KIEK en Ridderkerk en de zorgverzekeraars CZ en VGZ. Deze huisartsenzorggroepen bevinden zich van Rockanje tot aan Gorinchem. Je legt verantwoording af over de voortgang aan de stuurgroep die bestaat uit een vertegenwoordiging van genoemde organisaties.

De projectleiding ligt bij Samergo. Samergo biedt jou een werkplek en is jouw eerste aanspreekpunt voor wat betreft de voortgang.

Samergo is de Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) voor de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid en is onderdeel van het landelijk ROS-netwerk. De ROS’en hebben de missie om een krachtige eerstelijnszorg in de regio te organiseren: hoge kwaliteit, betaalbaar en bereikbaar met aansluiting op regionale kenmerken en vraagstukken.

Belangrijke details

  • Je bent zelfstandige of wenst dat te worden
  • Je bent beschikbaar vanaf de zomer, het liefst voor 1 september 2022
  • De opdracht heeft een maximale doorlooptijd van 1,5 jaar
  • Het uurtarief ligt rond de 70 euro/uur afhankelijk van de ervaring die je meebrengt
  • Je woont in de omgeving Zuid-Holland Zuid
  • Je krijgt een werkplek aangeboden bij Samergo in Rotterdam
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto
  • Het is een pré als je enige jaren werkervaring hebt als praktijkmanager, in de zorg, in het onderwijs of in het vakgebied Human Resource Management.

Reageren op deze projectopdracht kan tot uiterlijk vrijdag 17 juni 2022 door je CV en motivatie te mailen naar: d.beekink@samergo.nl. Voor vragen kun je ook bellen met Duncan Beekink, adviseur bij Samergo en projectleider: 06 – 1496 8006.