Ga naar de inhoud
9 december 2020

Ondervoeding vraagt een gerichte benadering

Ondervoeding vraagt een gerichte benadering

In de wijk Ommoord hebben zorg- en welzijnsprofessionals met elkaar een verkenning uitgevoerd naar een gezamenlijke aanpak van ondervoeding bij kwetsbare ouderen.

Dit thema krijgt nog onvoldoende aandacht, terwijl ondervoeding grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en maar liefst 35% van de kwetsbare ouderen met thuiszorg ondervoed is (1 op 3). Het traject in Ommoord heeft belangrijke lessen over samenwerking opgeleverd.

In het artikel ‘Ondervoeding vraagt een gerichte benadering’ vertelt Anne-Fleur Klandermans, adviseur bij ZorgImpuls (nu Samergo) en begeleider van het traject in Ommoord, over de verkenning en de geleerde lessen. Zij werkt nauw samen met de gemeente Rotterdam en het Kenniscentrum Zorginnovatie.

Meer weten? Neem contact op met Anne-Fleur Klandermans

Onze aanpak

Nieuws
Publicaties
Decorative icon

Actieonderzoek bij Samergo: een krachtige manier voor betere samenwerking en zorg

De mensen betrekken om wie het gaat, dát is het geheim van het succes van actieonderzoek. Een krachtige methode voor verandering die Samergo graag inzet voor betere samenwerking en zorg. In dit artikel leggen we uit waarom.
Nieuws
Decorative icon

Betekenisvol ouder worden

De ouderenzorg in Nederland staat voor een grote uitdaging. Het aantal ouderen met een zorgvraag neemt snel toe, terwijl het aanbod van zorg en personeel achterblijft. Bovendien worden hulpvragen steeds complexer, zowel thuis als in het verpleeghuis. De vertrouwde oplossing – simpelweg meer mensen aannemen – is niet langer houdbaar.   Daarom is het tijd […]
Nieuws
Decorative icon
Samenwerking sociaal domein en huisartsenzorg en GGZ

Sneller de juiste hulp voor inwoners van Rotterdam: Welzijn op Recept verbetert doorverwijzing

Vanaf 1 april krijgen inwoners van Rotterdam met psychosociale klachten, eenzaamheid of stress sneller de juiste ondersteuning. Dankzij een verbeterde werkwijze van Welzijn op Recept kunnen huisartsen hen makkelijker doorverwijzen naar welzijnsorganisaties. Deze aanpak wordt in een aantal wijken getest en tegelijkertijd wordt ZorgDomein stadsbreed aangepast om verwijzingen efficiënter te laten verlopen. Zo krijgen inwoners […]