Ga naar de inhoud
9 juli 2024

CZ en KOEL-ZorgImpuls investeren samen in versterking van de zorg

CZ en KOEL-ZorgImpuls investeren samen in versterking van de zorg

Steunpunt KOEL & ZorgImpuls, de regionale ondersteuningsorganisatie (ROS) in Rotterdam, Drechtsteden en Zuid-Hollandse Eilanden, heeft voor de komende vier jaar (2021-2024) een overeenkomst met CZ gesloten. We zien dit als bekrachtiging van onze rol en toegevoegde waarde als ROS, en als stimulans om deze de komende jaren vooral verder uit te bouwen.

Waardering

“Wij zetten ons continu in voor de transitie en samenwerking in de eerstelijnszorg en het bredere zorg- en welzijnsdomein. De uitdagingen op het vlak van gezondheid en zorg zijn onverminderd groot en dankzij onze meerjarige alliantie met CZ kunnen we de komende jaren een mooie rol spelen in het organiseren van de best mogelijke zorg, die bereikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Het is goed om te merken dat CZ onze inzet en vermogens op dit vlak op waarde weet te schatten”, aldus Robert Waterreus, bestuurder van Steunpunt KOEL & ZorgImpuls. 

Maatschappelijke opdracht

De ROS’en, verenigd in het ROS-netwerk, hebben de taak om regionaal vernieuwingen te begeleiden, de eerstelijnszorg te versterken en innovatie te stimuleren. Binnen de eerste lijn, maar ook daarbuiten. Met het zorgveld, het sociale domein, zorgverzekeraars, gemeenten en het bedrijfsleven. En binnen het ROS-netwerk zelf. De afgelopen jaren zijn op deze wijze met en voor het veld al mooie successen geboekt.

Voor deze maatschappelijke opdracht ontvangen ROS’en financiering via de preferente zorgverzekeraar in de regio. Voor het werkgebied van Steunpunt KOEL& ZorgImpuls zijn dit CZ, Zilveren Kruis en VGZ. Met Zilveren Kruis is ook een vierjarige overeenkomst afgesloten.

Belang van een sterke ROS

Tijs Hoek, zorginkoper huisartsenzorg, versterking eerste lijn en ketenzorg bij CZ: “Voor de Zuid-Hollandse Eilanden ligt er een regiobeeld waarin de belangrijkste knelpunten voor de toekomst beschreven staan. Aan betrokken stakeholders de taak om in gezamenlijkheid mogelijke oplossingen en de uitvoering op te pakken. Een sterke en stabiele regionale ondersteuningsstructuur met oog voor de regio, is daarbij onontbeerlijk”.

Meer weten? Neem contact op met Robert Waterreus

Onze aanpak

Nieuws
Decorative icon
Samenwerking sociaal domein en huisartsenzorg en GGZ

Geslaagde eindbijeenkomst Code Oranje – Samenwerken voor betere GGZ

Het actieonderzoek van de pilot Code Oranje is deze maand afgerond. Op dinsdag 19 november vond de inspirerende eindbijeenkomst plaats bij Podium Islemunda in Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst werden de tussentijdse resultaten van het actieonderzoek gepresenteerd, genoten de deelnemers van een indrukwekkende theatervoorstelling door Psychisch Gestoord Producties en was er volop gelegenheid om te netwerken […]
Nieuws
Decorative icon
huisartsenzorg en GGZ regio Rotterdam Samenwerking sociaal domein

3 jaar ketensamenwerking in GGZ wonen

Om de instroom en doorstroom van cliënten met langdurige chronische psychische problemen te verbeteren is de afgelopen jaren is door verschillende organisaties gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de ketensamenwerking binnen GGZ wonen. Samergo begeleidde dit proces wat leidde tot een regionale gezamenlijke aanpak. In een nieuwe factsheet delen we onze aanpak en […]
Nieuws
Decorative icon
Regio Waardenland Versterking eerstelijnszorg

Vijf tips voor wijkgericht samenwerken

Als zorgpartijen goed op elkaar zijn aangesloten heeft dit voordelen voor patiënten en inwoners. Wijk- of gebiedsgericht samenwerken is dan ook een belangrijk onderdeel van de transformatie van zorg. Dat samenwerking niet vanzelf gaat weten we als Samergo heel goed. Al jaren begeleiden we organisaties en netwerken bij de ontwikkeling van structurele samenwerking in de […]