Actieonderzoek: werken aan verandering en leren van uitkomsten 

Een van de grote krachten van Samergo is dat de adviseurs zowel expertise als daadkracht brengen bij het verbinden van partijen en het bouwen van samenwerkingsnetwerken. Een combinatie die goed van pas komt bij de uitdagingen in de zorg- en welzijnssector. Naast hun kennis en ervaring zetten de adviseurs ook werkvormen, technieken en onderzoek in zodat de doelen van hun opdrachtgevers worden bereikt. Een voorbeeld daarvan is actieonderzoek. 

Het is een vorm van onderzoek waarbij met elkaar wordt gewerkt aan veranderingen en wordt geleerd van de uitkomsten. Samergo-adviseur Emma Schoep en informatiemanager Willemijn Looman zetten regelmatig actieonderzoek in bij projecten, zoals bij Welschen II. 

In de publicatie over actieonderzoek en hoe dit door Samergo in de praktijk is toegepast, vertelt een deelnemer over haar ervaring met actieonderzoek in Welschen II. Ook is te lezen wat er zoal is gedaan middels actieonderzoek om de juiste informatie te verzamelen en om direct bewoners verder te kunnen helpen. 

Bekijk hier de publicatie over actieonderzoek.