Ga naar de inhoud
9 april 2024

Actieonderzoek: werken aan verandering en leren van uitkomsten 

huisartsenzorg en GGZ Samenwerking sociaal domein
Actieonderzoek: werken aan verandering en leren van uitkomsten 

Een van de grote krachten van Samergo is dat de adviseurs zowel expertise als daadkracht brengen bij het verbinden van partijen en het bouwen van samenwerkingsnetwerken. Een combinatie die goed van pas komt bij de uitdagingen in de zorg- en welzijnssector. Naast hun kennis en ervaring zetten de adviseurs ook werkvormen, technieken en onderzoek in zodat de doelen van hun opdrachtgevers worden bereikt. Een voorbeeld daarvan is actieonderzoek. 

 

Het is een vorm van onderzoek waarbij met elkaar wordt gewerkt aan veranderingen en wordt geleerd van de uitkomsten. Samergo-adviseur Emma Schoep en informatiemanager Willemijn Looman zetten regelmatig actieonderzoek in bij projecten, zoals bij Welschen II. 

 

In de publicatie over actieonderzoek en hoe dit door Samergo in de praktijk is toegepast, vertelt een deelnemer over haar ervaring met actieonderzoek in Welschen II. Ook is te lezen wat er zoal is gedaan middels actieonderzoek om de juiste informatie te verzamelen en om direct bewoners verder te kunnen helpen. 

 

Bekijk hier de publicatie over actieonderzoek.

 

De resultaten van het actieonderzoek werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst. 

 

Meer weten? Neem contact op met onze Samergo-adviseur

medewerker foto
Emma Schoep
e.schoep@samergo.nl
06 - 137 04 328

Onze aanpak

Nieuws
Publicaties
Decorative icon

Actieonderzoek bij Samergo: een krachtige manier voor betere samenwerking en zorg

De mensen betrekken om wie het gaat, dát is het geheim van het succes van actieonderzoek. Een krachtige methode voor verandering die Samergo graag inzet voor betere samenwerking en zorg. In dit artikel leggen we uit waarom.
Nieuws
Decorative icon

Betekenisvol ouder worden

De ouderenzorg in Nederland staat voor een grote uitdaging. Het aantal ouderen met een zorgvraag neemt snel toe, terwijl het aanbod van zorg en personeel achterblijft. Bovendien worden hulpvragen steeds complexer, zowel thuis als in het verpleeghuis. De vertrouwde oplossing – simpelweg meer mensen aannemen – is niet langer houdbaar.   Daarom is het tijd […]
Nieuws
Decorative icon
Samenwerking sociaal domein en huisartsenzorg en GGZ

Sneller de juiste hulp voor inwoners van Rotterdam: Welzijn op Recept verbetert doorverwijzing

Vanaf 1 april krijgen inwoners van Rotterdam met psychosociale klachten, eenzaamheid of stress sneller de juiste ondersteuning. Dankzij een verbeterde werkwijze van Welzijn op Recept kunnen huisartsen hen makkelijker doorverwijzen naar welzijnsorganisaties. Deze aanpak wordt in een aantal wijken getest en tegelijkertijd wordt ZorgDomein stadsbreed aangepast om verwijzingen efficiënter te laten verlopen. Zo krijgen inwoners […]