Vacature raad van advies Samergo

Bevlogen huisarts, psycholoog, verloskundige of apotheker met visie? We zijn op zoek naar u!

Kom bij de raad van advies van Samergo en denk mee over de toekomst van zorg en welzijn.

Waar we voor staan en gaan 

De best mogelijke zorg in de regio. Dichtbij en betaalbaar voor iedereen. Met als doel gezonde inwoners. Dat is de uitdaging waar de sector zorg en welzijn voor staat. De toekomst van zorg vraagt om andere manieren van zorg organiseren. Wij helpen zorg en welzijn om dit te doen. Wij zijn Samergo. Krachtige partner en motor voor samenwerking. Zorg anders organiseren is wat we doen. Proactief, onafhankelijk en deskundig. We durven het anders te doen. Samen met professionals, organisaties en netwerken realiseren wij gezondere wijken, gemeenten en regio’s. Met het ultieme doel een betere gezondheid voor alle inwoners.

Samergo verbindt partijen in zorg en welzijn vanuit een onafhankelijke rol als Regionale Ondersteunings Structuur (ROS). We initiëren en begeleiden bij het vormen van duurzame netwerken en samenwerkingsverbanden in de eerste lijn en tussen de eerste lijn en andere zorgdomeinen en welzijn. Samenwerking die de samenhang en regie in de regio versterken. Onze rol varieert daarbij van adviseur, kwartiermaker, programmamanager, partner tot procesbegeleider.

Raad van Advies

In onze raad van advies zijn de eerstelijnsberoepsgroepen vertegenwoordigd. Haar belangrijkste taak is gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur. De raad van advies vergadert vier keer per jaar en wordt afwisselend voorgezeten door de voorzitter van de raad van advies en de bestuurder van Samergo. De leden van de raad van advies ontvangen een vacatievergoeding voor hun werkzaamheden.

Profiel

We zoeken kandidaten die voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Praktiserend met eigen (groeps)praktijk in regio Zuid-Holland Zuid en Rotterdam e.o. (incl. Barendrecht, Capelle aan de IJssel, Lansingerland, Zuidplas) 
  • Actieve samenwerker, bij voorkeur deelnemer aan een lokaal of regionaal samenwerkingsverband of netwerk; 
  • Onderhoudt nauw contact met collega’s uit eigen beroepsgroep; 
  • Beschikt over kennis van ontwikkelingen binnen de eigen beroepsgroep en algemeen binnen de zorg; 
  • Is in staat over de grenzen van eigen werkgebied/ doelgroep te kijken; 
  • Gemotiveerd om bij te dragen aan de doelstelling van Samergo; 
  • Heeft geen onverenigbaarheid door nevenfuncties of andersoortige belangenverstrengeling. 

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerd? Reageer dan voor 28 januari 2022 met een brief en CV naar secretariaat@samergo.nl. Meer weten over de vacature? Neem gerust contact op met Rick Zee, voorzitter raad van advies, op tel. 010-4807845.

Gezien de huidige regionale vertegenwoordiging binnen onze raad van advies gaat onze voorkeur uit naar beroepsbeoefenaren uit de regio Zuid-Holland Zuid.