Vacature: datagedreven adviseur (28-32 uur)

Zorg & welzijn staat voor een grote uitdaging: De best mogelijke zorg, dichtbij en betaalbaar voor iedereen. Met als doel gezonde inwoners. Dat vraagt om andere manieren van organiseren en samenwerken. Wij helpen hier vorm en inhoud aan te geven.

Wij zijn Samergo. Krachtige partner en motor voor samenwerking. Zorg anders organiseren is wat we doen. Proactief, onafhankelijk en deskundig. We durven het anders te doen. Samen met professionals, organisaties en netwerken realiseren wij gezondere wijken, gemeenten en regio’s.

Ter versterking van onze verschillende projecten zoekt Samergo een datagedreven adviseur (28-32 uur / week) voor ons informatiemanagementteam.

Wat ga je doen?

Als datagedreven adviseur lever je een bijdrage aan samenwerking en samenhang binnen de eerstelijnszorg en tussen de eerstelijnszorg, het sociaal domein en andere zorgdomeinen. Door doelgerichte inzet van data en informatie verleen je partners en opdrachtgevers helder inzicht in wat er in hun werkveld speelt. Je voorziet ze van gefundeerd advies, waarmee ze tot weloverwogen keuzes kunnen komen. Zo werk je onder meer aan wijkanalyses en regiobeelden, waarvoor je (openbare) data analyseert, vragenlijsten uitzet en interviews afneemt. Ook verbind je gegevens van verschillende organisaties en bronnen met elkaar om (de organisatie van) de zorg te verbeteren. Verder ben je betrokken bij het monitoren en evalueren van projecten en programma’s die door collega’s en met externe partners worden uitgevoerd. Je maakt onderdeel uit van een team van adviseurs, waarbinnen specifiek jouw expertise wordt gevraagd voor het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en het (visueel) presenteren van de resultaten voor opdrachtgevers en het veld.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een academische graad (in de gezondheidswetenschappen, sociologie of een andere passende opleiding) met aantoonbare ervaring in het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Je ziet kansen, verbindt mensen en krijgt groepen in beweging. Je bent in staat om complexe vraagstukken te duiden door verschillende databronnen te integreren, waarbij het niet zo zeer gaat om de exacte wetenschap, als wel om de betekenis ervan voor de praktijk. Je houdt van een dynamische werkomgeving en werkt graag aan verschillende vraagstukken tegelijkertijd. Verder beschik je over:

  • Kennis van en ervaring in de zorg; 
  • Goede communicatieve vaardigheden en samenwerkingsgerichte eigenschappen;
  • Een proactieve houding en kritisch meedenkvermogen;
  • Nauwkeurigheid en resultaatgerichtheid;
  • Conceptueel denkvermogen en de kunst om de vertaalslag naar de praktijk te maken;
  • Ervaring met visuele presentatietools (zoals Canva) en met het uitvoeren van actieonderzoek zijn pré’s.

Wat bieden wij?

Een mooie functie met een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hebben we binnen onze organisatie veel aandacht voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken met gedreven collega’s waar je wat van kunt leren en die ook graag van jou leren. Want we geloven in de kracht van een team waarin ieder zijn eigen kwaliteiten (in)brengt en waar met elkaar samenwerken vanzelfsprekend is.

Enthousiast?

Dan zien we graag je cv en motivatie tegemoet! Deze kun je vóór 14 maart 2022 sturen naar secretariaat@samergo.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robert Waterreus, bestuurder (010-2410222). Sollicitatiegesprekken worden gepland op 16 maart.