Save the date: 12 mei 2023 congres Kanker & Leven

Voor mensen die leven met kanker is het belangrijk dat de zorg vanuit het ziekenhuis naadloos aansluit op de eerstelijnszorg. Zorgverleners uit de eerste lijn werken steeds vaker met elkaar samen in oncologiezorgnetwerken. Op het congres Kanker & Leven op 12 mei 2023 staat de vraag centraal hoe we de zorg voor de gevolgen van kanker in oncologiezorgnetwerken, informele zorg en medisch technische zorg vanuit het ziekenhuis met elkaar kunnen verbinden.

We nodigen u van harte uit hierover mee te denken tijdens het congres Kanker & Leven. Het congres heeft een hybride vorm: in de ochtend volgt u de landelijke livestream vanuit huis en in de middag worden in samenwerking met verschillende ROS’en – waaronder Samergo – regionale symposia georganiseerd op verschillende locaties in het land.

Doelgroep 

Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom. Van verpleegkundigen, psychologen, huisartsen, bedrijfsartsen, diëtisten en oncologen tot fysiotherapeuten, radiotherapeuten, arbeidsgeneeskundigen en informele zorgverleners. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres. 

Programma 

Meer informatie over het programma volgt. Zie ook de website van de Taskforce Cancer Survivorship Care